2022.06.02. / Hírek

A magasban történő munkavégzés biztonsága

Amikor leesés elleni védelemről beszélünk, sokunk képzeletében elsőként egy teljes testhevederzetet viselő munkavállaló képe sejlik fel.

A magasban történő munkavégzés biztonsága

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, az egyéni védőeszköz a legutolsó azon a listán, ami a magasban történő biztonságos munkavégzéshez nélkülözhetetlen.  
Lássuk a leesés elleni védekezés alapelveit:

  • Ha lehet, inkább a földön, sokkal biztonságosabb körülmények között végezze a munkáját, akár úgy is, hogy különböző hosszabbító eszközök segítségével kiválthatja a létrás munkavégzést, vagy éppen úgy, hogy magát a javítandó tárgyat ereszti le a földre a magasból. Nagyon fontos, hogy sok esetben változtatunk kell a munkafolyamaton, hogy el tudjuk kerülni a veszélyesebb magasban történő munkát.  
  • Kollektív védőeszközökkel előzzük meg a leesést - védőkorlátok, háttámaszos létra vagy mobil emelőeszköz használatával!
  • Egyéni védőeszközökkel előzze meg a leesést! Munkaterület korlátozó rendszerek használatával korlátozhatja a munkavégzők leesésének kockázatát a veszélyes területeken. A védőeszközök használatakor mindig előnyt élveznek a fixen kiépített rendszerek az ideiglenes rendszerekkel szemben és az egyéni védőeszközök a kollektív védőeszközökkel szemben.
  • Csökkentse az esés nagyságát és súlyos következményeit egyéni védőeszközök használatával! Az egyéni zuhanásgátló eszközök – hevederek, energiaelnyelők és csatlakozók együttes használata minimalizálja az esés okozta sérülések mértékét, különösen a testre ható visszarántó erő okozta traumát. Ezek a védőeszközök azonban magától a leesés lehetőségétől nem védenek meg, ha elkerülhetetlen a magasban történő munkavégzés. Nélkülözhetetlen a használatuk, ha a munka nem végezhető el biztonságosabb módon, például állványzatról vagy emelőkosaras szerkezetről. Mindig a megfelelő esésteret biztosító zuhanásgátló rendszert kell kiválasztani, például sokkal jobb megoldás a közvetlenül a fej fölött található kikötési pont automata visszahúzható zuhanásgátlóval, mint a láb magasságában bekötött energiaelnyelős kikötőkötél.

A tetőfedő és alpintechnikai szakma számára készített SZAKMAI KÁRTYÁN speciálisan erre a területre ajánlott termékeket mutatunk be.

2022.08.10. // Hírek

Keressük új kollégánkat a Ganteline érdi raktárába!

Jókedvű, pörgős raktári csapatunkat bővítjuk. Várjuk a jelentkezésedet!

Elolvasom
2022.07.06. // Hírek

Augusztus végéig akciós áron a 3M Aura maszkok

A 3M Aura maszkokat nyár végéig kedvezményes áron rendelheti meg!

Elolvasom
2022.06.07. // Hírek

Hear for life - hallás, egy életre

Június a hallás hónapja a Ganteline 3M termékeivel! Ismerkedjen meg az akciós termékekkel!

Elolvasom
2022.05.26. // Új termékek

Válasszon a jólláthatósági nyári pólók közül!

Lehet a nyári ruházat is szellős és kellemes viselet! Az új jólláthatósági pólók belső felülete pamut alapanyagú.

Elolvasom
2022.03.25. // Új termékek

Válassza a prémium védelmi képességekkel rendelkező PHOENIX védősisakokat!

Eddigi COVERGUARD védősisak kínálatunk legmagasabb védelmi képességekkel rendelkező termékei a POENIX WIND és PRO sisakok.

Elolvasom
2021.11.25. // Hírek

A Ganteline-nél érték a munkaerő!

Az Év Foglalkoztatója pályázaton második helyezést értünk el a középvállalkozói kategóriában a HR területén alkalmazott gyakorlatok alapján.

Elolvasom
2021.11.23. // Hírek

Mit tud a SORONA® technológiájú bélés?

A hideg hónapokban csak felkapja a kabátját és bízik benne, hogy a bélése megvédi a kellemetlen időjárástól és nem fog fázni? Menjen inkább biztosra!

Elolvasom
2021.11.04. // Új termékek

Női és férfi télikabátok az új kínálatban

Végre női télikabátot is választhat a kínálatunkból, ami mellé rögtön azonos férfi modellt is tudunk kínálni!

Elolvasom
Bezár
Ganteline
Ganteline Kft

2030 Érd, Sas u. 6.
info@ganteline.hu

Hétfőtől péntekig
8:00-16:30 között
+36-23/364-144
+36-23/360-609

Bezár
Vissza
Bezár
Vissza
Bezár
Vissza
Bezár
Vissza
Bezár
Vissza
Bezár
Hírlevél feliratkozás
Mégsem